Algemene ledenvergadering 2020

Hierbij worden alle leden door het bestuur uitgenodigd tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering van broodfonds ’t Leidsch Beleg. Dit zal plaatsvinden op woensdag 18 maart om 20 uur in de Old School, Pieterskerkhof 4a te Leiden.
Vooraf (voor wie wil) kan er gegeten worden (op eigen kosten) bij de Bierbengel, Langebrug 71 in Leiden.
Aanmelden voor het eten kan via Ellen Spaargaren.


Nieuw broodfonds in Voorschoten?

Op maandag 9 september 2019 ben je van harte welkom om naar de algemene informatieavond over het Broodfonds te komen. Samen met lokale initiatiefnemer Paul Lodewick en ondernemersvereniging OVV organiseren wij deze informatieavond. Kom je uit regio Voorschoten? Zoek je mensen waarbij je aan kunt sluiten? Kom langs. Je krijgt deze avond alle informatie over het Broodfonds en er is ruim gelegenheid voor het stellen van je vragen.

Voor meer informatie en aanmelden, kijk op de website van de Broodfondsmakers

Er zal ook gelegenheid zijn om kennis te maken met de andere geïnteresseerden. Ken je meer mensen die interesse hebben, dan zou het fijn zijn als je hen op de hoogte brengt. Want als er voldoende mensen zijn die mee willen doen kan er een nieuw broodfonds starten.

Animo voor nieuw broodfonds in Leiden

Omdat er animo is voor een nieuw broodfonds in de regio Leiden, wordt er door de BroodfondsMakers een informatieavond georganiseerd.
Geïnteresseerde ondernemers uit Leiden e.o. zijn op maandag 18 juni 2018 vanaf 19.30 uur van harte welkom. Ook als je al lid bent van ons broodfonds en je wilt de presentatie van de BroodfondsMakers horen dan kun je jezelf aanmelden.
Ben je enthousiast over je deelname aan je broodfondsgroep en wil je je netwerk laten weten dat er een informatiebijeenkomst voor een nieuw broodfonds wordt georganiseerd?
Deel dan dit bericht en stel je netwerk in de gelegenheid naar deze avond te komen. Alle geïnteresseerden zijn welkom!
Je kunt jezelf aanmelden via de website van de BroodfondsMakers >>
Datum bijeenkomst: maandag 18 juni vanaf 19.30u.
Locatie: Hof van Sijthoff, Doezastraat 1B, 2311 GZ Leiden

Vooraankondiging algemene ledenvergadering 2018

Beste broodfondsleden,
Maandag 9 april ontmoeten we jullie graag voor onze jaarlijkse officiële Broodfondsbijeenkomst (Algemene Ledenvergadering). Op ons verzoek aan jullie om een locatie aan te dragen werd geen werk- of verenigingslocatie genoemd maar kwamen veel leden met Bar Lokaal. Adres: Hartesteeg 13, 2312 JW Leiden. Een bar- restaurant waar heerlijk gekookt wordt en waar het heel gezellig is.

Wil je mee-eten dan ben je welkom vanaf 18:00 uur. Vanaf 18:30 uur willen we smakelijk gaan eten. Bar Lokaal biedt een menu aan (voorgerechten, hoofdgerechten en desserts = shared dining) voor de prijs van €27,50 per persoon. Hierbij serveren zij ook karaffen water. De drankjes worden betaald door het Broodfonds.

Aanmelden voor het eten kan door 27,50 over te maken op rekening
NL93 TRIO 0777 8956 84
t.n.v. Ver. Broodfonds ’t Leidsch Beleg
onder vermelding van eten Broodfonds 9-4-18.
Doe dit vóór 2 april dan kunnen wij Bar Lokaal op tijd informeren over het aantal eters.
Kom je niet mee-eten dan ben je welkom vanaf 19.45. Om 20.00 uur gaan we graag met jullie in gesprek over de per mail toegestuurde agendapunten.

Eerste broodfondsborrel nieuwe stijl

Voor onze leden is er op zaterdag 28 januari de eerste kwartaalborrel van het nieuwe jaar. We starten om 19.30u. in De vergulde Kruik, Haarlemmerstraat 22 in Leiden. Tijdens de borrel kan iedereen kennismaken met een aantal nieuwe leden; René en Rennie de Jonge en Ineke Lenssen. Het eerste drankje is traditioneel op kosten van onze penningmeester en schatbewaarder Robert Dirksen. Leuk om jullie te verwelkomen!

Informatieavond nieuw Leids broodfonds

19-1-2017 Er is in de Leidse regio animo voor de oprichting van een nieuw broodfonds. Op maandag 30 januari 2017 ben je van harte welkom om naar de algemene informatie avond over het Broodfonds te komen. Samen met lokale ondernemers Henne van Beveren en Joep Pruijn organiseren we deze bijeenkomst.
Kom je uit Leiden en omgeving en zoek je mensen waarbij je aan kunt sluiten? Kom langs. Je krijgt deze avond alle informatie over het Broodfonds en er is ruim gelegenheid voor het stellen van je vragen. Er zal gelegenheid zijn om kennis te maken met de andere geïnteresseerden. Naar aanleiding van deze avond is er de mogelijkheid om mee te doen met het nieuwe broodfonds voor Leiden e.o.

Wanneer: maandag 30 januari 2017
Tijd: 20.00 uur, inloop: 19.30 uur
Waar: Grandcafé Sijthoff, Doezastraat 1b, Leiden

Aanmelden vooraf bij: Henne van Beveren email: bevertje54@gmail.com

Broodfondsalliantie een feit

Oktober 2016 De broodfondsen doen het goed. Per oktober dit jaar kunnen alle broodfondsen nu ook elkaar steunen in de Broodfondsalliantie! Alleen als het nodig is komt de alliantie in werking. Namelijk: alleen wanneer een broodfonds zelf haar eigen zieken niet meer volledig kan steunen, een situatie die zelden voorkomt. Met de Broodfondsalliantie doen per november 2016 al meer dan 100 broodfondsen mee, en dat worden er iedere week meer.

Naar verwachting gaan alle broodfondsen meedoen aan de alliantie. In de afgelopen tien jaar konden slechts twee broodfondsen haar zieken voor een paar maanden minder schenken. Met de komst van de Broodfondsalliantie is nu ook deze hele kleine kans afgedekt!

Stand van zaken na 10 jaar broodfonds

23 juni 2016 Tien jaar geleden richtten ruim twintig ondernemers uit Utrecht het eerste broodfonds op om een zieke collega te helpen aan een inkomen. Vanaf 2011 groeide het aantal broodfondsen naar 166 (2015) en vanaf 1 juli 2016 vormen negenduizend zelfstandig ondernemers 204 broodfondsgroepen.

Cijfers en feiten

Tussen 2011 en 2015 bleef het gemiddelde ziektepercentage onder deelnemers rond de 1,27 procent. In 2015 groeiden bij 96 procent van alle broodfondsen de gespaarde buffers gestaag. De zieken werden gemiddeld 172 dagen ondersteund en ontvingen gemiddeld € 6800. Bij 4 procent van de broodfondsen werd de gespaarde buffer aangesproken, precies waar dit spaargeld voor bedoeld is. De broodfondsen zelf groeiden ook, van gemiddeld 32 deelnemers in 2011 naar 42 deelnemers per groep in 2016.

Broodfondsalliantie in oktober 2016

Net zoals deelnemers onverwacht ziek kunnen worden, kan een broodfonds ineens pech hebben. Tussen 2011 en 2015 hebben twee broodfondsen hun zieken een paar maanden niet het volledige bedrag kunnen schenken, omdat ze langdurig veel zieken tegelijk ondersteunden. Van € 3.072.676 aan schenkingen was dat gemiste bedrag € 9.257,00 of 0,3 procent. Het was tijdelijk en beide broodfondsen herstelden snel, maar om ook dit kleine risico weg te nemen, kunnen broodfondsen vanaf oktober deelnemen aan de broodfondsalliantie. Broodfondsen die vrijwillig meedoen, springen elkaar bij met schenkingen als dat het nodig is, net zoals ieder broodfonds doet.