Geplande activiteiten in 2020

17 januari 2020 In het kader van onze terugkerende activiteit “Wat voor beleg zit er op ons brood?” nodigt Ties Bosman ons op 17 januari 2020 uit om vanaf 20.00u kennis te maken met zijn bedrijf Tiny House op de Rooseveltstraat 14 in Leiden. Ties zal ons de ins en outs van zijn Tiny Houses laten zien. Het wordt een gezellige en leerzame avond met een hapje en een drankje en Ties laat je zien hoe Tiny houses worden gebouwd, waarvoor het is en waarvoor niet; hoe je van je opgevangen regenwater drinkwater maakt en hoe je aan stroom komt.
Kortom leuke wetenswaardigheden over het fenomeen tiny houses. Komt allen en in je mailbox vind je de uitnodiging.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Voor het komende jaar staan de volgende activiteiten gepland. Zet ze alvast in je agenda !!
24 januari 2019 “Wat voor beleg zit er op ons brood?” Dit wordt een terugkerende activiteit, elk jaar op een avond eind januari / begin februari. Elk jaar zal dit verzorgd worden door één of meer broodfondsleden, die de deelnemers iets laten beleven van hun dagelijks werk. Dit jaar worden we ontvangen door Giselle Joosten, die ons in beweging gaat krijgen, met als thema “Bewegen en ontmoeten”. We sluiten de avond gezellig af met een hapje en een. Er kunnen maximaal 25 mensen deelnemen!

27 maart 2019 Algemene Ledenvergadering. We beginnen net als dit jaar met een gezamenlijke maaltijd. Op de ALV worden alle leden verwacht! Tijd en locatie worden later bekend gemaakt.
13 september 2019 Nazomerborrel bij de Vlietlanden.
3 november 2019 Ontbijt/brunch.

Per mail worden de details van bovengenoemde activiteiten gecommuniceerd.

Lustrum Kerstborrel wordt Nieuwjaarsborrel

Op 26 november bestaat ons broodfonds alweer 5 jaar. Tijd voor een feestje! Daarom nodigen wij jullie uit voor een extra feestelijke Lustrum- Nieuwjaarsborrel. Borrelen, bijpraten én elkaar weer iets beter leren kennen met een verrassend kerstspel.

Datum: vrijdag 19 januari 2018
Tijd: 18.00 uur
Plaats: De Lepelaar, Apollotoren 2, 2324 DR Leiden.

Vanaf 18.00 uur is iedereen welkom om samen te eten in De Lepelaar (dagmenu ca. 12 euro). Rond 19.30 uur verplaatsen we ons naar de Rembrandtzaal, waar we verder kunnen borrelen.
In de loop van de avond spelen we een lustrumspel, waarbij we elkaar weer iets beter kunnen leren kennen.
Wij hopen dat jullie nu wel in groten getale kunnen en willen komen. Want het wordt pas een echt feest als veel leden aanwezig zijn!
We willen iedereen vragen om op deze uitnodiging te reageren en ons uiterlijk 28 december te laten weten of je komt en of je wilt mee-eten.

Hartelijke groet,
De activiteitencommissie,
Karin van Dorsselaer, Marja Janssen, Rennie de Jonge, Giselle Joosten, Ineke Lenssen, Ellen Spaargaren

Broodfonds Wijnproeverij

We hebben een verrassing! Onze wijnkenner en – liefhebber Rien Weststrate heeft een uitermate interessante wijnproeverij voorbereid.Het zal niet alleen een avond van proeven zijn. Ook op het gebied van wijnachtergronden zullen we veel opsteken.
Het wordt dus een avond van waarnemen, proeven, slikken en/of spugen.Om de smaakbeleving te completeren, zal in de pauze voor een bescheiden hapje worden gezorgd.
Wanneer: donderdag 23 november a.s.
Tijd: 19.00 – 22.00 uur.
Waar: Restaurant De Lepelaar, Apollotoren 2, 2324 DR Leiden (achterzaal).

Om een wijnproeverij tot zijn recht te laten komen gaan we uit van een max. aantal deelnemers van 20.
Inschrijven vóór 1 november a.s. bij Rennie de Jonge-Bestman: info@dejongetotaalbouw.nl
Je ontvangt per mail een bevestiging van je deelname.
De deelname is gratis. Wij willen je vragen om na inschrijving wel echt te komen, omdat dan mogelijk iemand anders
jouw plaats kan innemen.
Wanneer de belangstelling groter is dan 20 deelnemers, vindt in het voorjaar van 2018 een herkansing plaats.

Namens de activiteitencommissie van Broodfonds ‘t Leidsch Beleg.
Rien Weststrate
Rennie de Jonge-Bestman, 06.30124328.

Broodfonds Ontbijtbijeenkomst

Op zondag 12-3-2017 organiseert Broodfonds ’t Leidsch Beleg een ontbijt voor al onze leden. Het is als broodfonds belangrijk dat we elkaar ook een paar keer per jaar zien. En dus als Broodfonds meer zijn dan een afstandelijke, anonieme verzekering. Want daar zijn er al genoeg van. Recent hebben we afgesproken om 4 keer per jaar actief te gaan borrelen, waarbij aanwezigheid zeer op prijs wordt gesteld. Daarnaast proberen we tussendoor nog vrijblijvend wat alternatieve evenementen / bijeenkomsten te organiseren.
Met de geplande Broodfonds ontbijtbijeenkomst creëren we de gelegenheid om elkaar in een andere setting en op een ander tijdstip, als Broodfonds beter te leren kennen.
Onder het motto van ‘ontbijten moet je toch’ maar vooral ook, om te zien of onze leden ’s ochtends ook zo goed geluimd zijn als ’s avonds in de kroeg. De kosten voor dit ontbijt worden gedragen door het bestuur.
Graag aanmelden bij Coen Raaphorst en uiterlijk 1 maart opgeven Een week voor het ontbijt moeten we het definitief aantal Broodfonds deelnemers doorgeven. Als toch niet kan (nadat je je wel hebt opgegeven) graag afmelden; anders wordt er onnodig kosten gemaakt.
Locatie van de ontbijtbijeenkomst: Brasserie Buitenhuis, J. Pellenbargweg 2, 2235 SP Valkenburg. Ingang langs de A-44, waar ook het Smalspoormuseum is gevestigd. Inloop vanaf 9 uur; 9.30 uur wordt het ontbijt geserveerd!

Eerste kwartaalborrel 2017

Vanwege de lage opkomst op onze eerder georganiseerde maandelijkse borrels, is besloten tot een kwartaalborrel waarvan de eerste op 28 januari jl. goed is bezocht. Ruim twintig leden waren aanwezig in De Vergulde Kruik en de stemming zat er goed in zo te zien : )

Eerste broodfondsborrel plus

Op 13 november 2015 vond de eerste Broodfondsborrel Plus plaats. In het kader van Eten en Weten was Berry de Boer, trainer op onder meer het gebied van stress-preventie, te gast die ons veel kwam vertellen over het verschijnsel stress en burn-out. Wat is burn-out eigenlijk, hoe ontstaat het en hoe kun je contact maken met je lichaam zodat je stress-verschijnselen beter herkent en hoe kun je lichaam en geest weer rustig krijgen.
Niet alleen werd er veel informatie gegeven, ook zijn de zestien aanwezige broodfonds-leden interactief aan de slag gegaan. Door na te denken over waar je zelf stress van krijgt, hoe dat er uit ziet, hoe het voelt, kun je je beter wapenen tegen uitval door stress en burn-out. Kortom, een heel informatieve avond waarbij we ook open en eerlijk met elkaar in gesprek zijn geweest.
En niet te vergeten was het erg leuk elkaar weer uitgebreid te zien, te spreken en met elkaar een heerlijke maaltijd en goed glas te gebruiken! Voor herhaling vatbaar!
Hieronder een kleine foto-impressie met dank aan het initiatief van Giselle die het niet laten kon met haar camera door de zaal te dansen…